Det här är ett riktigt gott pannkaksrecept som är särskilt omtyckt av barnen hemma hos oss.
Pannkakorna är utsökta, mycket saftiga och möra.
De är lite tjockare, men det försämrar inte smaken alls, tvärtom.
Vi behöver:
2 koppar vit yoghurt.
2 koppar halvgrovt mjöl.
1 förpackning.bakpulver.
en halv tesked bakpulver.
2 ägg.
1 matsked smör.
1 kopp vatten.
1/2 kopp mjölk.
En nypa kanel – valfritt.
Att servera.
Vispad grädde.
Färsk frukt.
Mandelchips.
Lönnsirap.
Marmelad.
Marmelad.
Riven choklad för strössel.
Procedur:
Beredningen av degen är mycket enkel och snabb.
Vispa äggen med yoghurten och smöret.
Tillsätt sedan bulkingredienser:.
siktat mjöl, bakpulver och soda.
Rör till sist ner de flytande ingredienserna:
vatten och mjölk.
Blanda ihop en klassisk pannkakssmet.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Blanda sedan väl – låt degen vila en stund.
Stek pannkakorna i en liten mängd olja som klassiska pannkakor.
Servera med ingredienser efter smak.
Vi gillar dem bäst med vispad grädde, hemlagad sylt och choklad.
Vi önskar dig en god smak! :-).