Fantastiskt recept som jag vill dela med dig.
Vi kallar det också tårta på bakplåt eftersom det verkligen smakar fantastiskt och det är ännu bättre efter att det har fått vila!
Behöver:
2 ägg.
3/4 kopp kr.socker.
1/2 kopp olja.
2 koppar vanligt mjöl.
1 kopp mjölk.
1 vaniljsocker.
1 pk bakpulver.
3 matskedar kakao.
Lite granka (ca 2 matskedar).
grädde:.
700 ml mjölk.
2 vaniljpuddingar eller till och med gräddpuddingar.
socker efter smak.
2 ostmassa.
rom efter smak.
1/2 smör.
Glasyr (tillval):.
2 Gräddfil.
1 matlagningschoklad.
Procedur:
Blanda samman alla ingredienser till smeten utom kaffe och kakao.
Knåda till en jämn deg.
Häll hälften av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt eller på en smord och mjölad plåt.
Rör ner kakaon i den andra halvan av smeten, häll kaffet över den ljusa smeten.
Grädda vid 180-200 ° C i cirka 20 minuter (du måste titta på, varje ugn bakar olika).
Gör en tjock pudding med mjölken och vaniljsåspulvret och vispa den till sist med smöret och ostmassan.
Bred denna kräm över degen och släta ut den.
Slutligen kan du fortfarande göra frostingen.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Tillsätt den kalla grädden, rör om väl.
Bred ovanpå kakan så kan du fortfarande göra mönster.
Du kan göra ett mönster på bara chokladlagret, eller blanda lätt i cheesecake-lagret också.
Servera kyld och med en god kopp kaffe.
Vi önskar dig en god smak! :-).