2024-08-26 (Foto: shutterstock/Aviavlad).
Att skala hårdkokta ägg kan ibland vara en utmaning.När skalet går sönder i pyttesmå bitar och det inre membranet inte vill vika sig kan beprövade hemknep hjälpa.Många av dem går i arv från generation till generation.Tack vare dem går det snabbt och problemfritt att skala äggen.Här är detaljerna!.
Några sekunder och skalen hamnar i papperskorgen
Varför är det värt att äta ägg? Det är en riktig skattkammare av näringsvärden.De innehåller kompletta proteiner, aminosyror, omättade fettsyror, vitaminer (A, E, K, D, grupp B) och mineraler.
De är läckra och mångsidiga – du kan äta dem hårda, mjuka, stekta, förvrängda eller görade till en omelett.
För att njuta av deras smak måste du dock först. skala dem. Våra mormödrar hade sina egna sätt att hantera detta.
Hur man lätt skalar hårdkokta ägg?
Om du vill hårdkoka ett ägg, lägg det i kokande vatten i ca 8-10 minuter.När äggen är färdiga, använd ett av dessa enkla knep för att enkelt ta bort skalet:
Skedtricket
Häll i. kallt vatten
Efter kokning täcker du äggen med kallt vatten och knackar dem försiktigt på grytan för att knäcka skalet.Efter 2-3 minuter börjar skalet lossna av sig självt och du kan ta bort resten utan problem.
Andra knep för att enkelt skala ägg:
Nu när du känner till dessa enkla knep, kommer det att bli lätt att skala ägg.