Att göra intressanta snacks av rester är en viktig färdighet.
Kasta dem inte i soporna
Särskilt direkt efter festliga högtider, då många av de rätter vi har tillagat i överskott riskerar att förstöras.
Knep som detta från smokosze kan hjälpa.
Användning av kycklingben
Till skillnad från nötköttsben ska fjäderfäben inte heller matas till djur.
Så det verkar som att efter att ha ätit de godaste kycklingbitarna finns det ingen räddning för benen.
Men du kan använda åtminstone de största benen för att förbereda ett intressant mellanmål.
Det ser ut som en fågelrätt, men under den krispiga beläggningen döljer sig en näringsrik blandning av potatis, kött och ost.
En sådan middag kommer dina vänner och familj att smaka på.
För att förbereda ett krispigt mellanmål behöver vi:
en portion ben från kycklingbuljong med köttrester.
2 medelstora potatisar.
100 g riven ost.
1 ägg.
salt
mald svartpeppar.
söt och varm peppar.
För inslagning:.
ett ägg.
ströbröd.
mjöl.
ströbröd.
För stekning:.
vegetabilisk olja.
Förfarande:
Kokt eller stekt kyckling ta bort ben och skär.
Vi kan också använda de mindre smakrika delarna av fågeln, som skalet, men vi skär dem väl.
Rengör benen noggrant och låt de största stå åt sidan.
Skala potatisen och skär den i tärningar.
Koka i saltat vatten tills den är mjuk..
Vi lägger dem i en skål och mosar dem till en massa.
Tillsätt hackat kött och riven ost på ett grovt rivjärn till potatisen.
Bryt ett ägg i skålen med blandningen.
Tillsätt kryddorna och blanda tills en jämn massa bildas.
Vi formar stora bollar av blandningen.
Vi virar in kycklingbenen med dem så att det sticker ut en bit som vi kan ta tag i.
Knäck ett ägg i en tallrik och vispa.
Slå in det förberedda mellanmålet i mjöl, ägg och ströbröd.
Stek denna delikatess i väl uppvärmd olja tills den är gyllene.
Vi kan servera med din favoritsås.
Fler tips om hur du använder kycklingben
Kycklingben, även om de ofta anses vara avfall, kan användas på ett riktigt smart sätt.De innehåller många näringsämnen som kan användas för att tillaga goda måltider eller näringsrika buljonger.Här är några sätt du kan använda kycklingben på:
Hemlagad kycklingbuljong:
Koka benen med lite grönsaksskal, kryddor och låt dra i flera timmar.Du kan frysa den resulterande buljongen och använda den efter behov.
Kompost:
Du kan lägga krossade kycklingben till komposten, där de gradvis kommer att sönderdelas och berika jorden med kalcium och fosfor.
Hemlagad gödsel .
Efter tillagning och kylning kan du krossa benen och lägga dem i din krukjord.De kommer att förse växter med kalcium och fosfor.
Vi önskar dig god aptit!