Ett fantastiskt, enkelt recept på en fluffig kaffekaka som du och hela familjen kommer att älska.
Inbegreppet av subtil elegans och oemotståndlig smak.
Ett utsökt recept på en utsökt tårta från youtube-kanalen Kulinarischer Endecker.
Vi behöver.:
200 g kex.
80 g smör.
100 g vit choklad.
80 ml vispgrädde.
5 g kaffe.
400 ml vispgrädde.
70 g strösocker.
20 ml kondenserad mjölk.
3 g gelatin.
60 ml mandelmjölk.
60 ml vatten.
2 msk kondenserad mjölk.
100 g choklad.
mandlar.
Procedur:
Bryt sönder kexen och mala till pulver i en mixer.
Sikta ner de malda kexen i en skål och häll i det smälta smöret.
Blanda med en spatel och häll kakdegen i en kakform klädd med bakplåtspapper.
Jämnt stänk med ett glas.
På en hård matta, hacka chokladen i kuber.
Häll grädden i kastrullen.Tillsätt kaffe och choklad och rör om med en visp.
Värm blandningen lite och rör om tills chokladen smälter.
Häll grädden i en separat skål och vispa grädden med en mixer.
Tillsätt socker, kondenserad mjölk och fortsätt vispa.
Tillsätt chokladkräm till vispgrädden och vispa igenom.
Häll blandningen i formen och rikta in.Tillsätt gelatinet i skålen med kallt vatten.
Tillsätt vatten, mjölk, kondenserad mjölk och rör om i kastrullen.
Tillsätt slutligen den hackade chokladen och rör om med en visp.
Värm blandningen lite och rör om tills chokladen har smält.
Ta bort kastrullen från spisen, tillsätt det svällda gelatinet, rör om väl och låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort papperet.
Toppa med chokladblandning och strö över hackad mandel.
Kan serveras.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.