Det här är en av mina favoritäppelpajer!
Tårta med en uppsats
Vill du njuta av hemlagad äppelpaj utan onödig diskning ? Prova vårt enkla recept på äppelpaj i en skål!
Alla äppelälskare kommer att älska denna snabba och läckra efterrätt.
Bara några få ingredienser, en skål och några minuters tid.
Följ videoinstruktionerna från youtube och framgång är garanterad. Det är mycket snabbt och enkelt att förbereda.
För en tårta med en skål behöver vi:
2 stora eller 3 medelstora äpplen i tärningar.
3 ägg.
Socker – 150 g.
Mjölk – 180 ml.
Smör – 80 g.
Vanligt mjöl – 300 g.
Bakpulver – 5 g.
För ströbröd (valfritt):.
Pulveriserat socker.
Riven kokosnöt.
Kakao.
Granko.
Redaktörens anmärkning:.
Tårtan kan toppas med frukt efter smak.Använd gärna säsongens frukter som du just har till hands.Pajen är också god med jordgubbar, hallon, körsbär eller päron.
Procedur:
Förbered en större skål och vänta tills frukten är klar.
Ta ut smöret ur kylen i förväg så att det blir tillräckligt mjukt.
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär i kuber.Tidiga sommaräpplen , som inte har lång hållbarhet, är också perfekta för att göra en paj.
Nu ska vi förbereda en enkel deg.
Blanda äggen med sockret i den förberedda skålen, häll i mjölken och blanda väl.
Tillsätt det smälta smöret och blanda väl igen.
Tillsätt gradvis siktat mjöl och bakpulver till blandningen.
Blanda allt tills det är jämnt.
Till sist är det bara att lägga de skivade äpplena i smeten.
Vissa konditorer rekommenderar att man täcker frukten med stärkelse innan man blandar dem i smeten, men jag lägger i dem utan detta steg.
Häll smeten i den bakplåtspappersklädda formen och fördela den jämnt.
Ställ in den färdiggräddade kakan i en förvärmd ugn på 180° i 30-35 minuter.
Strö den färdiga kakan med socker, kokosnöt eller kakao.
Om du vill ha en ännu festligare version av tårtan kan du till exempel droppa den med chokladglasyr.
Kakan är mjuk, fluffig och extremt god, den kommer du garanterat att göra regelbundet.
Bon appetit!:-).
Videoinstruktioner hittar du HÄR