HomeUncategorizedÖL fläskkotlett med mos: Bästa lunchen för söndag!

ÖL fläskkotlett med mos: Bästa lunchen för söndag!

Prova vårt enkla recept på möra och saftiga biffar som kommer att smälta på tungan.

Mört och oemotståndligt gott fläsk kombinerat med en utsökt ölsås – ingen kan motstå denna maträtt.

Ett utmärkt recept på läckra schnitzlar från YouTube-kanalen Cook with Staš.

Öl och fläskkotletter

Kombinationen fläsk och öl är väldigt populär inom gastronomin och det finns flera anledningar till att det fungerar så bra.

Öl innehåller enzymer som hjälper till att bryta ner proteinerna i köttet.Det gör att köttet blir mjukare och saftigare. när det kommer i kontakt med ölet.

Humlen och andra ingredienser i ölet tillför ett intressant smakdjup till köttet och skapar en fin kontrast till dess naturliga arom.

Sockret i ölet karamelliseras under tillagningen, vilket ger köttet en gyllene färg och utsökt smak.

Kombinationen av fläsk och öl har en lång tradition i många kök i världen, särskilt i de där öl bryggs.

Till ölkorvar behöver vi:

1 kg fläskkoteletter.

1 stor eller 2 mindre lökar.

1-2 vitlöksklyftor.

vanligt mjöl.

1 tsk paprika.

1 tsk senap.

vegetabilisk olja.

salt

mald svartpeppar.

vegeta.

100 ml öl eller vitt vin.

400 ml vatten.

Till bilagan:.

Potatismos.

Kokt eller rostad potatis.

Ris.

Pasta.

Förfarande:

Skär den skalade löken i små tärningar.Salta köttskivorna.

Sedan täcker vi köttet i mjöl.

Hetta upp oljan i en djup panna.

Tillsätt kotletterna och stek tills de är gyllenbruna på båda sidor..

Lägg över de stekta fläskskivorna på en tallrik, tillsätt lite olja i pannan och tillsätt löken.

Vi sänker temperaturen något och steker tills det är glasaktigt.Tillsätt pressad vitlök och lite vatten.

Rör om och stek tills löken mjuknar..

Tillsätt sedan mald peppar, senap och blanda väl..

Häll öl och 200 ml vatten i blandningen.

Tillsätt grönsaker, mald svartpeppar och blanda. När blandningen kokar, tillsätt ytterligare 200 ml vatten.

Sedan lägger vi i kotletterna, täcker och låt puttra i ungefär en timme tills köttet är mjukt.

Slutligen lägger vi till hackad persilja.

Vi kan tjäna.

Vi önskar dig god aptit!

Videohandledning:.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna