Kommer du ihåg doften av färskt hembakat bröd? Ingenting kan jämföras med smaken av en varm limpa med en krispig skorpa och en mjuk skorpa, bakad med egna händer.
I den här artikeln kommer vi att berätta ett enkelt recept, tack vare vilket du kan njuta av denna smak hemma.
Du kommer definitivt att älska det här receptet från YouTube.
Det är fantastiskt och mycket lätt att göra.
Vi behöver:
10 g färsk jäst.
250 ml varmt vatten.
10 g socker.
7 g salt.
320 g brödmjöl (mjölmängden kan variera).
Förfarande:
Krossa jästen i en skål, häll i varmt vatten och strö över socker.
Salta, strö över mjöl och gör en deg.
Låt det jäsa i 1 timme.
Efter en timme, mjöla arbetsytan och överför degen på den.
Vi delar degen i 4 delar. .
Forma en biff av varje bit och rulla sedan ihop den.
Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
täck med en bomullshandduk och låt jäsa.
Skär bröden ovanpå med ett snitt.
Täck med vatten och strö över siktat mjöl.
Grädda i 200 °C i ca 40 – 45 minuter.
Tips för förbättring
Prova olika ingredienser, som:
Frön och nötter: Tillsätt sesam, lin, solros, pumpafrön, valnötter eller mandel till degen.
Örter och kryddor: Prova olika kombinationer av örter och kryddor, som rosmarin, timjan, koriander, spiskummin eller chili.
Frukt och grönsaker: Du kan lägga till torkad frukt i degen (t.ex.russin, tranbär) eller riven morot, kö eller pumpa.
Ostar: Riven ost ger brödet en salt smak och gör det mer mättande.
Blanda mjöl : Kombinera vanligt mjöl med hela vete-, dinkel- eller rågmjöl för en mer komplex smak och högre näringsvärde.
Vi önskar dig god aptit!.
Video tutorial: