HomeUncategorizedPAPOLITÁNKA rezy: Den här kakan gömmer hela konditoriet i fickan, alla går...

PAPOLITÁNKA rezy: Den här kakan gömmer hela konditoriet i fickan, alla går för hålet!

En delikat krämig efterrätt i flera lager med vispgrädde, som du slickar alla fingrarna efter.

Denna oemotståndliga delikatess är en viktig del av våra helgdagar, fester och familjesammankomster.

Ett exceptionellt recept på en läcker krämig efterrätt från YouTube-kanalen Lako je kuvati.

Vi behöver:

För degen:.

8 proteiner.

100 g strösocker (8 matskedar).

50 g malda valnötter (10 PL).

2 matskedar vanligt mjöl.

På fyllningen:.

8 äggulor.

100 g strösocker (8 matskedar).

4 paket vaniljpudding (160 g).

1300 ml mjölk.

250 g margarin eller smör.

250 g strösocker.

300 g hasselnötswafers.

150 g choklad.

50 g mörk choklad för matlagning.

För vispgrädde:.

250 g pulveriserad vispgrädde.

250 ml kall mjölk eller.

250 ml söt vispgrädde.

För strö:.

50 g malda hasselnötswafers (eller riven choklad eller chokladdekoration).

Förfarande:

Tillsätt en nypa salt i skålen med äggvita.

Tillsätt socker under vispning med en mixer. Vi slår hård grädde.

Tillsätt malda nötter och mjöl.

Blanda med en spatel. .

Lägg degen på en plåt (25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper.

Placera brickan i den förvärmda ugnen.

Deg grädda i 15 minuter vid en temperatur av 180°C och ytterligare 5 minuter vid en temperatur av 150°C..

Tillsätt socker i skålen med äggulor och vispa med en mixer.

Tillsätt pudding och blanda.

Häll lite mjölk och vispa.

Tillsätt puddingblandningen i den kalla mjölken på spisen och rör hela tiden så att den inte bränns.

Rör om under tillagning tills puddingen tjocknar.

Häll sedan puddingen i en separat skål, täck med folie och låt svalna.

Vispa margarinet eller smöret i rumstemperatur.

Tillsätt strösocker och vispa.

Vispa den avsvalnade puddingen och tillsätt lite i taget till det vispade margarinet och blanda med en mixer.

Vi delar puddingen i två lika delar.

Mal rånen och ställ åt sidan 50 g för strö.

Tillsätt 300 g malda wafers till den första delen av fyllningen och blanda med en mixer.

Lägg sedan grädden i kylen.

Smält chokladen, lägg i den andra delen av fyllningen och vispa.

Vi lägger den i kylen.

Ta bort den avsvalnade degen från bakplåten och ta bort papperet.

Bred först ut degen med hasselnötswaferfyllningen.

Sedan applicerar vi chokladfyllningen.

I en separat skål, vispa den vispade grädden med mjölk (eller grädde).

Bred ut vispad grädde ovanpå desserten.Slutligen strö över malda rån så kan vi servera.

Vi önskar dig god aptit!

Videohandledning:.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna