Det bästa jästdegsreceptet som är helt enkelt och du kan göra allt du kan tänka dig med det.
Degen är utmärkt till både salt och sött – från bullar, till kakor, till pizza.- man kan verkligen baka vad som helst med den här degen.
Jag fick receptet av en vän och jag gör det väldigt ofta.
Behov:
1 kg halvgrovt mjöl.
2 ägg.
2 kuber av jäst.
1 bakpulver.
2 matskedar strösocker (4 matskedar per kaka).
2 teskedar salt.
1/2 liter mjölk.
2 dcl olja.
Valfritt (påfyllning):.
Lakrits.
Keso.
Vallmo.
Nötter.
Nutella.
kakaofyllning.
Eller om du vill äta salt, använd dina favoritingredienser till linguine eller pizza.
Procedur.
Den här degen behöver inte knådas lika länge som vanlig deg, så länge den inte fastnar i handen.
Knåda bara ihop den.
Täck sedan över med en handduk och låt jäsa.
Jag använder det till jästa kakor, det är därför jag har kak-socker inom parentes.
Men jag gör det också till berömd pizza.
1 kg mjöl räcker till en pizza för fyra bakplåtar.
När jag behöver mindre gör jag 1/2 sats med 1/2 kg mjöl.
När jag bakar kakor får jag 4 bultar vallmofrön eller nötknäppare av 1 kg mjöl.
Jag gör också cheesecakes av det.
Degen är mycket bra, jag rekommenderar att testa den, den fungerade mycket bra för mig både söt och salt.
Vi önskar dig en god smak!:-).