HomeTips för hemmetRis som kokas i en plastpåse orsakar följande risker i din kropp

Ris som kokas i en plastpåse orsakar följande risker i din kropp

Råkar du koka ris i en påse? Du kanske är intresserad av att veta att det inte är en särskilt hälsosam lösning.Vetenskapliga studier har äntligen bekräftat det som du kanske länge har misstänkt..

Kulturen att äta ris i Slovakien kanske inte är lika stark som i länderna i Fjärran Östern, men vi äter fortfarande ganska mycket av det enligt europeisk standard.Detta är mycket bra, eftersom dessa vita korn är ett stort stöd för hälsan och kroppens korrekta funktion.Det finns bara ett litet problem.Helt plötsligt bestämde sig risproducenterna för att sälja det i en ovanlig form: uppdelat i plastpåsar. Många människor gillade inte detta spel från början.

Att kasta plast med mat i kokande vatten verkar vid första anblicken vara en idé ur kategorin – milt uttryckt – onödig.Återspeglas vår oro i verkligheten? Ja, tyvärr.Vetenskapliga studier bekräftar detta.Deras resultat har slutligen bekräftat det oundvikliga för oss.Att koka ris i plastpåsar är helt enkelt ohälsosamt.

Ris med tillsatt plast

Även ris som inte har packats i påsar men som är dålig kvalitet har en sammansättning som knappast kan berömmas.Enligt vetenskapliga studier innehåller sådant fint ris ofta mikropartiklar av plast: polyeten, polypropen och polyetylentereftalat.Att lägga det i plastförpackningar är redan ett riktigt brott.

I synnerhet när plastpåsar värms upp migrerar kemikalier in i maten som är innesluten i dem.Situationen blir riktigt dålig för kroppen när något fett hamnar i en gryta med sådant kokande ris.Allt som krävs är lite olja för att lösa upp kemikalierna i plasten, och vi har risotto med bisfenoler till middag.

Ris i en påse.Vilka är riskerna?

Konsekvenserna av att regelbundet äta ris kokt i en påse kan vara riktigt allvarliga.Enligt forskare kan vi i detta avseende bland annat prata om negativa effekter på hormonbalansen, sjukdomar i könsorganen och problem med fertiliteten.

Så hur ska vi laga ris? Förutom att bli av med påsarna finns det en sak att tänka på.Det är bäst att lägga partiklarna i mindre vatten än vi är vana vid.På så sätt „kommer inga hälsosamma ämnen att försvinna&#8220och vi kan njuta av deras välgörande effekter på kroppen.Vi behöver bara cirka 1,5 dl vatten per dl spannmål.Naturligtvis måste vi vara försiktiga så att vi inte bränner det!.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna