Äggröra kan göras av ett barn, men inte alla kan uppnå den perfekta, krämiga och oförglömliga konsistensen.Hur man förbereder välsmakande äggröra som gör vår dag roligare.
Vad behöver vi för äggröra?
Nyckeln är att använda en non-stick panna och en silikonspatel.Den är otroligt flexibel och kommer inte att förstöra strukturen hos de fint pocherade äggen.
Så här gör vi det
Knäck äggen i en skål och tillsätt salt.Vispa med en gaffel (liknande pocheringsägg för biffar) tills de är väl kombinerade.Låt sedan äggen vila i 5 – 10 minuter, under denna tid kommer saltet att verka på några av proteinerna i äggen, resultatet blir krispigare.Hetta upp smöret (eller en lätt fruktig olivolja) i en kastrull.
Det viktigaste av allt? Låg temperatur!
Om du tillagar äggröra på hög temperatur blir den torr, sprucken och intetsägande.Nyckeln är en låg låga.Fritösen bör köras på en fjärdedel till en tredjedel av effekten.
Korrekt omrörningsteknik
Efter att ha hällt äggen i pannan, använd först en spatel för att cirkulera kanterna på pannan, konsekvent, utan att stoppa, när äggen börjar tjockna, gå från att cirkulera till långa slag runt pannan.När äggen har stelnat något men fortfarande ser våta ut, ta bort pannan från värmen.Den kvarvarande värmen kommer att tillaga dem, „avsluta tillagningen“.