Vi erbjuder dig unika recept på konserverade tomater i burkar, naturligt, utan konserveringsmedel och kemikalier.
Njut av tomater från din trädgård hela vintern eller fram till nästa skörd.
Utmärkt recept på hemlagade inlagda tomater från youtube-kanalen Moja kuhinja Tanja.
Tomater från hemskörden även mitt i vintern
Ryska tomater i snön är en favorit vinter delikatess som kommer att glädja alla pickle-älskare.
Namnet kommer av att när man öppnar burken ser tomaterna ut som om de har beströtts med snö.
Denna effekt beror på de fina saltkristaller som sätter sig på tomaterna under steriliseringen.
Varför är ryska tomater så populära?
Lätt att tillaga: Vem som helst kan hantera dem, även en kulinarisk nybörjare.
Lång hållbarhet: Tack vare sterilisering håller de i burkar i flera månader.
Mångsidig användning: Passar utmärkt som tillbehör till kött, i sallader eller bara på bröd.
För tomater “i snö“ behöver vi:
2 liter vatten.
2,5 kg tomater.
20 vitlöksklyftor.
100 ml 9% vinäger.
100 g strösocker.
2 PL salt.
Procedur:
Häll vatten i en kastrull, ställ den på spisen och koka upp.
Lägg i burkarna stapla tomaterna (vi använde 2,5 liters och 1 liters murarburkar).
Fyll sedan burkarna upp till kanten tillsätt gradvis varmt vatten.
Täck med lock och låt stå i 20 minuter.
Mixa vitlöksklyftorna i en mixer.
Häll det kylda vattnet från burkarna i kastrullen.
Tillsätt vinäger, socker och salt i kastrullen och rör om tills ingredienserna har lösts upp.
Överför vinägretten till spisen och låt koka upp.
Lägg sedan i den hackade vitlöken i burkarna och häll vinägretten över.
Stäng burkarna tätt och skaka dem så att vitlöken kommer överallt.
Slutligen, linda in burkarna i en filt, låt svalna och förvara på en mörk, sval plats.
För den inlagda tomatsalladen behöver vi:
2 kg tomater.
1 liter vatten.
salt.
Procedur:
Börja med att tvätta tomaterna och gör ett korsformat snitt med en kniv.
Häll vatten i kastrullen och vänta tills det kokar.
Lägg sedan tomaterna i det kokande vattnet i 30-40 sekunder.
När tiden är slut, överför tomaterna till en skål med kallt vatten och låt stå i 30 sekunder.
Skala tomaterna skala och skär i halvor.
Ta bort den hårda delen och skär i mindre tärningar.
Skiva tomaterna lägg dem i en skål.
Fyll sedan rena burkar med tomater fyll med tomater.
Mitt i fyllningen strö salt över tomaterna och fortsätt fylla.
Rengör burkens hals med en pappershandduk och stäng locket.
Lägg handduken i botten av grytan och placera sedan burkarna ovanpå handduken.
Häll på vatten och ställ grytan på spisen.
När vattnet kokar, koka i ytterligare 30 minuter.
När tiden har gått ut tar du upp burkarna ur grytan och låter dem svalna gradvis.
Förvara på en mörk och torr plats.
Tomater kan användas som sallad eller tillbehör till en mängd olika rätter.
För kryddade tomater behöver vi:
1 lök.
Svarta pepparkorn.
1/2 tsk korianderfrön (per kopp).
1/2 tsk senapsfrön (per kopp).
1 lagerblad (per kopp).
Kokt vatten.
3 msk strösocker.
1 msk salt.
3 msk 9% vinäger.
Procedur:
Skala löken skär i tunna skivor.
Tillsätt svartpepparkorn, koriander, senapsfrön och lagerblad till varje burk (vi använde två 700 ml burkar).
Lägg sedan i hälften av burken de tvättade tomaterna.Tillsätt några lökskivor och tomaterna igen.
Häll kokt varmt vatten i glaset .Täck med ett lock och låt stå i 15 minuter.
När tiden har gått ut häll vattnet i grytan.
Tillsätt socker, salt och vinäger.
Ställ kastrullen på spisen och koka upp vinägretten.
Häll den varma dressingen i burkarna.
Stäng burkarna tätt med locken.
Låt svalna helt och förvara på en mörk, sval plats.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner:.