Vi erbjuder dig ett tips om ett av de bästa sätten att bevara tomater för vintern.
Det här är en av mina favoritmetoder för långtidsförvaring av grönsaker.
Exceptionellt recept på hemlagade inlagda tomater från youtube-kanalen Schneller Koch.
Behöver:
(glasvolym 1,5 l).
2,3 kg tomater.
6-7 vitlöksklyftor (2 klyftor per kopp).
Dillbunt.
Ett knippe persilja.
400-450 g lök.
svarta pepparkorn.
kokande vatten.
2 teskedar salt per förpackning (18 g).
2,5 msk strösocker.
1 msk luktfri raffinerad olja.
25 ml 9% vinäger (för en kopp).
Förfarande:
Tvätta tomaterna och skär dem i fjärdedelar.
Lägg i en djup skål.
Dela vitlöksklyftorna på mitten och skiva.
Finhacka dill och persilja.
Skiva löken. Burkar och lock steriliseras.
Lägg en hackad vitlöksklyfta och svartpepparkorn i botten av burken.
Lägg sedan i persiljan och tomaterna.
Lägg till ett lager lök, ytterligare en vitlöksklyfta och kvisten.
Lägg slutligen på det sista lagret av tomater, lök och spenat.
Fyll de återstående burkarna på samma sätt.
Koka upp vatten i en kastrull och häll det kokande vattnet i burkarna.
Stäng burkarna med locken och låt stå i 15 minuter för att värma innehållet.
Efter 15 minuter silar du vätskan genom en sil i en kastrull.
Till vinägretten tillsätt salt, socker och olja.
Rör om, täck över grytan och låt koka upp.
Tillsätt vinäger i varje burk och häll kokande vinägrett över toppen.
Stäng burkarna ordentligt och vänd dem upp och ner för att kontrollera att de är täta.
Täck sedan över burkarna med en varm filt och låt svalna helt.
Den inlagda salladen kan förvaras i rumstemperatur i ett år.
Vi kan servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner finns HÄR.