Kycklinglår i en burk håller köttet ätbart utanför kylskåpet i upp till 12 månader.
Ett enkelt recept på kyckling på burk som du kan njuta av året runt.
Utmärkt recept från youtube-kanalen Moja kuhinja Tanja på kokta kycklinglår.
Vi behöver:
2 kg kycklinglår.
2 tsk salt.
malen paprika.
3 tsk malen rödpeppar.
1 tesked vegeta.
2 tsk 9% vinäger.
3 lökar.
persilja.
Procedur:
Börja med att tvätta kycklinglåren noggrant.
Lägg dem sedan på en pappersservett.
Torka torrt.
Lägg över kycklingen i en stor stekpanna.
Tillsätt sedan salt, malet paprika, malet söt paprika, vegeta.
Gnid in allt i köttet..
Tillsätt sedan vinägern.
Blanda ordentligt.
Skär löken i stora rundlar.
Lägg dem i en stor skål, tillsätt den hackade persiljan.
Blanda med händerna.
Lägg 2 skivor lök i botten på glaset.
Lägg sedan på köttet , lägg till sist på löken.
Stäng burkarna tätt med locken.
Lägg en kökshandduk i botten av grytan och placera ut burkarna.
Häll vatten upp till toppen av locket.
Täck med locket.
Från det ögonblick vattnet börjar koka, sänk värmen.
Koka i 5 timmar på låg värme.
Ta ut burkarna efter fem timmars tillagning, täck dem med en filt och låt svalna.
Det kött som tillagats på detta sätt kan förvaras på en sval, mörk plats i upp till 12 månader.
Bon appetit!
Videoinstruktioner.