28. 07. 2024 (Foto: shutterstock.com/Kinek00).
Inlagd gurka smakar inte bara gott utan har framför allt en hälsofrämjande effekt på vår kropp.Men när man sträcker sig efter pickles är det lämpligt att vara uppmärksam på vissa detaljer som kan indikera att de är bortskämda.Bör den vita beläggningen på pickles oroa oss?.
Varför äta pickles?
Pickles är en utmärkt naturlig probiotika , som stärker kroppens immunitet och har en gynnsam effekt på matsmältningssystemet.Pickles är en utmärkt källa till vitaminerna B, C, K, E och A, som har en betydande effekt på huden, håret eller naglarna.
Dessa populära pickles innehåller magnesium, fosfor och kalium bland annat , som är extremt viktiga för att skelettsystemet ska fungera korrekt.
Inlagda gurkor tack vare sitt höga C-vitamininnehåll hjälper de till att bekämpa infektioner och förkylningar , så de är särskilt värda att nå under den så kallade ’kalla säsongen’.Det är också värt en bra idé att använda gurkor under influensasäsongen.Om det inte är nog för dig, hjälper gurkor till att återställa tarmfloran, sänka kolesterolhalten i blodet, minska risken för åderförkalkning och hjärtsjukdomar , men också förebygga migrän och motverka stress.
Vita beläggningar på pickles – vad betyder det?
Det händer ofta att efter att ha öppnat glaset visas en vit beläggning på ytan av pickles, vilket inte ser väldigt trevligt ut.Många antar att dessa gurkor inte längre är ätliga och har gått dåligt.Ingenting kan vara längre från sanningen.
Den vita beläggningen på pickles är mjölksyrabakterier, som har en gynnsam effekt på vår kropp genom att modifiera sammansättningen av tarmens mikroflora och därigenom förbättra matsmältningsprocesserna.
Ät aldrig sådana gurkor
En vit jäsande beläggning bildas ofta på en burk med pickles, vilket troligen inte uppmuntrar dig att sträcka dig efter pickles. Detta tunna lager är resultatet av bakteriell aktivitet under inläggningsprocessen.
Sedimentet i sig är inte skadligt för hälsan, men om du märker det bör du göra dig av med det. Fermenteringsavfall kan påverka gurkans smak negativt och ökar i värsta fall risken för att gurkan förstörs.
Å andra sidan bör man komma ihåg att det kan uppstå mögel på jäsningsresterna, och då ska gurkorna under inga omständigheter ätas.Mögel på gurkor eller på jäsningsfilten är mest sannolikt att uppstå i händelse av en läckande behållare.Konsumtion av gurkor med mögel är förknippad med allvarlig matförgiftning , så titta alltid mycket noga efter misstänkt mögel på huden eller på gurkorna.