Årets sommar medför extrema temperaturer för Europa, som verkligen tar hårt på oss.Många hoppas att vi med höstens ankomst kommer att se en kylning, men meteorologiska prognoser tyder på att vi får vänta på det ett tag..
Enligt en rapport från portalen iMeteo.sk varnar den kände meteorologen Lars Lowinski för att nedkylningen inte kommer omedelbart och när den gör det kommer den att gå väldigt snabbt.Trots att augusti är sommarens sista månad är en plötslig avkylning ännu inte i sikte.Europa, som fortfarande är överhettat, kommer att få möta höga temperaturer även i september.
Värmen som lagras i Medelhavet kommer att fortsätta att påverka kontinentens väder.Lars Lowinski varnar för att detta fenomen kommer att bidra till varmare och blötare väder de kommande veckorna, vilket kommer att orsaka mer frekvent förekomst av stormar och regn, särskilt under de första dagarna i september.
Enligt experten är långtidsprognoserna mindre korrekta, men nuvarande utvecklingstrender tyder på att temperaturer över medel kommer att hålla i flera veckor till.Denna trend väntas främst i södra och sydöstra Europa, men varmt väder kommer även att påverka de centrala och västra delarna av kontinenten, där temperaturen bör nå mer än 25 grader Celsius.
Däremot kan vi förvänta oss ett kraftigt temperaturfall från runt mitten av september, vilket varslar slutet på värmen.Denna temperatursänkning kommer att förknippas med fenomenet La Niña, som kommer att påverka vädret i Europa under hösten och vintern 2024/2025.Detta fenomen bör föra en kall vinter till det norra halvklotet med betydande temperaturfall och kraftigt snöfall.
Trots den förväntade plötsliga nedkylningen är det klart att vi kommer att få ta itu med outhärdlig värme i några veckor till innan den efterlängtade lättnaden kommer.