HomeUncategorizedSluta köpa dyr mascarpone: Jag ska lära dig hur du gör den...

Sluta köpa dyr mascarpone: Jag ska lära dig hur du gör den perfekta MASCARPONEN av vanlig mjölk (tutorial)!

Priset på riktig mascarpone i butiken är orimligt högt, trots att dess kvalitet ibland inte motsvarar våra förväntningar.

Det skulle vara bättre att göra mascarpone i ditt eget kök eftersom den är klar på nolltid.

Vanlig mjölk duger.

Kan mascarpone göras av mjölk?

Ja, hemmagjord mascarpone kan göras av mjölk! Det är en enklare process än man kan tro, och resultatet är en läcker, färsk ost som kan avnjutas i många desserter.

För mascarpone gjord av mjölk och smör behöver vi:

Helmjölk: Ju högre fetthalt, desto krämigare mascarpone får du.

Citronsaft: Hjälper till att kyla mjölken och separera vasslan.

Gas eller finsil: För att skilja ostmassan från vasslen.

Förfarande:

Värm mjölk i en kastrull till en temperatur av cirka 90 °C.Det ska vara varmt men inte kokande.

Häll gradvis i citronsaften under konstant omrörning.Mjölken börjar stelna och vasslen separerar.Mängden citronsaft beror på mängden mjölk, men vanligtvis räcker det med 1-2 matskedar per liter mjölk.

Blandning häll genom ostduk eller en fin sil placerad över en skål.Låt det rinna av.

Vi knyter ostduk med ostduk och hänger den över skålen för att rinna av all överflödig vassle.

När osten är tillräckligt avrunnen, överför den till en behållare och ställ i kylen åtminstone ett par timmar , helst över natten.

Tips: .

Vill du ha en sötare mascarpone kan du tillsätta honung eller strösocker.

Användning: Hemlagad mascarpone kan användas för att tillaga tiramisu, krämer, tårtfyllningar eller som pålägg på bakverk.

För mascarpone gjord av mjölk och smör behöver vi:

370 milliliter mjölk.

100 gram smör (82,5 % fett).

3 matskedar citronsaft.

en halv tesked socker.

en nypa salt.

Förfarande:

Lägg först över smöret i en kastrull och ställ det på spisen.

Häll sedan på mjölken.

Värm tills smöret är helt smält.

Gryta ta bort från spisen.

Tillsätt socker och salt i mjölken.

Blanda blandningen med en stavmixer i 4 minuter.

Häll sedan blandningen i en ren skål genom en sil för att ta bort skummet vi inte behöver.

Häll tillbaka blandningen i grytan och sätt på låg värme.

Häll citronsaft.

Efter fyra minuter bildas det flingor på ytan som separerar vasslan.

Ta bort kastrullen från spisen.

Täck med ett lock..

Låt stå i 10 minuter.

Häll sedan blandningen genom en sil klädd med ostduk i en ren skål..

Täck med matfolie.

Låt det sitta igen 2 timmar för att tömma vasslan..

Det finns en liten men viktig anmärkning:.

Om du lägger till vikt i blandningen kommer mascarponen att bildas snabbare, men utan den blir mascarponen mjukare.

Användningsområdet för mascarpone är mycket brett.

Det är ett pålägg för smörgåsar samt en förberedelse för delikata dessertkrämer.

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna