En fluffig dessert gjord på några enkla ingredienser som förgyller din sommarhelg.
Vi njuter av den även på en vardag.
Ett fantastiskt recept på en läcker krämig efterrätt från youtube-kanalen Ricette dolci.
Behöver:
1 rulle smördeg.
För grädden:.
250 ml mjölk.
2 äggulor.
citronskal.
90 g strösocker.
20 g majsstärkelse (2 msk).
200 ml vispgrädde.
Procedur:
Lägg äggulorna i kastrullen.
Tillsätt sedan sockret och blanda med en visp.
Tillsätt stärkelsen.
Riv citronskalet och rör om.
Häll mjölken i blandningen och rör om.
Ställ sedan kastrullen på spisen, koka upp och rör om tills det bildas en kräm.
Lägg grädden i en skål, täck med plastfolie och låt svalna.
Dela smördegen på mitten och skär den ena halvan i 15 rutor.
Stick hål i den andra halvan av degen med en gaffel.
Lägg degen och papperet på ett bakplåtspapper, sätt in i ugnen och grädda i 20 minuter i 180°C.
Häll grädden i en skål och vispa grädden med en mixer.
Dela grädden i två delar och lägg den ena delen i en konditoriväska.
Lägg den kylda vaniljsåsen i skålen med färskostblandningen och vispa med en mixer.
Fördela puddingkrämen på bakplåtspapperet och fördela jämnt.
Spritsa med hjälp av en spritspåse cream cheese-frostingen på toppen.
Och stapla sedan rutorna med bakad deg.
Ställ in desserten i kylskåpet i 30 minuter.
Strö sedan över florsocker och servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.