Förvara din liljekonvalj från trädgården över vintern.
Med denna metod kommer det att vara som nyplockat, det kommer inte att förlora näringsämnen, färg, smak eller smak.
När du lagar mat kommer du definitivt att uppskatta det på vintern.
Följ denna handledning från fru Claudia från youtube-kanalen Mancare cu savoare.
Tillagningen går mycket snabbt så det lönar sig verkligen att göra ett lager.
Förutom att vara utmärkt i soppor är liguren också mycket hälsosam och du kan till exempel göra ett medicinskt te av den .
Hälsoeffekter av liljekonvalj
Stödjer matsmältningen.
Påskyndar ämnesomsättningen.
Främjar utsöndring av galla.
Eliminerar flatulens.
Förebyggande mot hjärt- och kärlsjukdomar.
Renar blodkärlen.
Vätskedrivande effekter.
Dränerar överflödigt vatten.
Renar njurarna och urinvägarna.
Renar luftvägarna.
Lindrar vid sjukdom.
Sorrel som färsk även under vintern – en enkel metod att bevara den
Behöver:
nyplockad bläckfisk.
1 liter vinäger.
2 – 3 teskedar salt.
Konserveringsburkar med lock.
Procedur:
Tvätta först klubban noggrant under rinnande vatten.
Efter tvättning, ta bort alla blad från stammen.
Lägg dem i en skål.
Torka med hushållspapper.
Lägg nu de tvättade och torkade ligurbladen i en ren burk.
Burken behöver inte steriliseras.
När vi har en burk fylld med kronblad.
Vi häller i saltet.
Lägg 2 – 3 tjocka stjälkar ovanpå.
Dessa kommer att fixera innehållet väl.
Häll vinäger över allt.
Häll upp vinägern tills glaset är fullt.
Stäng locket ordentligt. .
Förvara på en mörk och sval plats , t.ex. i ett skafferi.
Förvara burken i kylskåpet när den har öppnats.
Det är klart.
Lycka till!