Vi erbjuder dig ett unikt och ultrasnabbt recept på en delikat gräddtårta med jordgubbar.
I vårt hus är det den främsta favoritdesserten på grund av dess enkelhet och omisskännliga smak.
Enkelt och snabbt recept på jordgubbstårta från youtube-kanalen Chef Mladen.
Behöver:
400 ml söt vispgrädde.
400 g gräddfil.
150 g pulveriserat socker.
300 g jordgubbar.
500 g malda kex.
vispad grädde.
choklad.
Procedur:
Häll grädden i en djup skål.häll i sockret och vispa grädden med en mixer.
Tillsätt gräddfilen och vispa igen.
Häll gradvis kexpulvret i den vispade grädden och blanda.
Tillsätt slutligen de hackade jordgubbarna i blandningen och blanda ihop allt.
Lägg krämen i en kakform (24 cm) och rikta in den.
Bred vispgrädden ovanpå grädden Bred vispgrädden ovanpå grädden.
Strö till sist över hyvlad choklad.
Ställ in kakan i kylen över natten.
Nästa dag kan vi servera.
Videoinstruktioner finns i slutet av artikeln,.
Vi önskar dig en god smak!
BONUS
Jordgubbsmarmorkaka utan bakning
Marmormönstret gör att tårtan ser riktigt vacker ut och du kan bokstavligen göra den på några minuter.
Prova definitivt denna populära dessert utan bakning.
Behöver:
Jordgubbskräm:.
425 g mosade jordgubbar (färska eller frysta),.
50 g strösocker.
1 paket snabbgelatin.
Yoghurtkräm:.
300 ml söt vispgrädde.
15 g gelatin.
600 ml tjockare yoghurt.
150 g strösocker.
1 paket vaniljsocker.
Bas.
200 g kex eller smörkex.
100-150 ml varm mjölk.
Procedur:
Jordgubbskräm:.
Tina frysta jordgubbar låt dem tina i rumstemperatur eller rengör, tvätta och skiva dem färska.
Mixa sedan med sockret i en mixer.
Häll 4 matskedar av de mixade jordgubbarna över gelatinpåsen och låt den svälla.
Värm jordgubbsblandningen över en låga (se till att den inte kokar) på medelhög värme.
Tillsätt sedan gelatinet som lösts upp i 4 matskedar av de mixade jordgubbarna och rör om tills det smälter.Ställ åt sidan.
Yoghurtkräm:.
Vispa den söta grädden tills den är styv.
Häll 3 matskedar yoghurt över gelatinet och låt det svälla.
Blanda yoghurt, socker och vaniljsocker väl vispa med en visp.
Lös upp gelatinet på medelhög värme och tillsätt det till yoghurtblandningen under konstant omrörning.
Tillsätt sedan vispgrädden och blanda väl.
Viker ihop tårtan:.
Lägg kex eller biscotti som blötlagts i varm mjölk i förväg i botten av formen (ca 28 cm).
Pensla formens kant med olja.
Häll hälften av yoghurtkrämen över kexen och häll sedan på jordgubbskrämen.
Häll i den andra hälften av yoghurtkrämen och rör försiktigt om med en gaffel så att det blir ett marmormönster.
Kyl ner och servera.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.