Ett enkelt recept på extremt goda zucchinibuketter som kommer att övertyga dig.
Den perfekta godbiten som passar alla tillfällen och aldrig gör dig besviken.
Fantastiskt recept på krispiga zucchiniblommor från youtube-kanalen Cook and bake with Martinka / Travel and taste.
Fantastiska krispiga för sommardagar
Letar du efter ett gott och nyttigare alternativ till klassiska salta snacks ? Då ska du prova våra salta zucchinichips!
Det här lätta och uppfriskande mellanmålet är inte bara fullproppat med smak, zucchinin ger ännu mer smak och saftighet.
Varför zucchini?
Vi förknippar ofta zucchini med sommarsallader, men den är också fantastisk i bakade godsaker.Tack vare sin neutrala smak är den lätt att kombinera med en mängd olika kryddor och örter.
Frukten innehåller en hög mängd vatten, vilket ger banan den nödvändiga fukten och säkerställer deras mjuka och saftiga konsistens..
Denna sommargrönsak är också rik på fibrer , som underlättar matsmältningen och gör att du känner dig mätt.Den innehåller också ett antal B-vitaminer , C-vitamin och mineraler som kalium och magnesium.
För zucchini-crunchies behöver vi:
150 g riven zucchini.
100 g smör.
200 g vanligt speltmjöl.
6 vitlöksklyftor (efter smak).
1/2 paket bakpulver.
salt efter smak.
1 ägg för gnidning.
sesamfrön för strössel.
Procedur:
Tvätta zucchinin noggrant och skala.
Riv zucchinin i en skål på ett grovt rivjärn.
( Om zucchinin är ung kan du riva den oskalad).
Tillsätt salt, rör om och låt stå i 10 minuter. Under denna tid kommer zucchinin att släppa överflödig fukt.
I en separat skål, häll mjölet.
Tillsätt mjukt smör och salt efter smak . Tillsätt sedan bakpulver och riven vitlök.
Pressa ut överflödig vätska från zucchinin och lägg i skålen.Häll inte bort vattnet från zucchinin.
Om smeten blir för torr , späd den med vätskan från zucchinin.
Med handen knåda degen smidig och lägg den på bordet.
Fortsätter att knåda.
Vi spänner ut matfolien, lägger degen och formar pannkakan med fingrarna.
Slå in degen och ställ in i kylskåpet i 30-45 minuter .
För över den kylda degen till en mjölad arbetsyta och kavla ut den.
Skär degen med en utstickare eller skär den i pinnar med en kniv.
Lägg den skurna degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla degen med det uppvispade ägget.Strö till sist över sesamfrön.
Grädda 10-12 minuter i en ugn som förvärmts till 200°C.
Kan serveras.
Vi önskar dig en god smak!
Videoinstruktioner.