Tror du att för en utsökt vispgrädde behöver du alltid bara grädde från butiken, som innehåller minst 30% fett?
Ja, det är en traditionell ingrediens som vi gör vispgrädde av.
Du bör veta att vispgrädde som håller perfekt kan också göras av vanlig mjölk, enligt healthline.
Detta är inte bara mycket billigare, utan har bara en oproportionerligt stor mängd fett jämfört med vispgrädde.
Så om du bara har mjölk och ingen grädde i kylen kommer det här proffstricket att vara praktiskt.
Du behöver inte tillsätta något mer förtjockningsmedel till vispgrädden.
Håller perfekt. .
Hur man gör vispad grädde av mjölk?
Behöver.
500 ml helmjölk.
3 KL gelatinpulver.
Procedur.
Häll gelatinet i 100 ml kall mjölk och låt det svälla.
Värm sedan upp (koka) den tills den är helt upplöst och ta bort den från lågan.
Blanda resten (400 ml) med det upplösta gelatinet i skålen som du ska vispa i.
Ställ skålen i kylskåpet i cirka en timme.
Vispa sedan den kylda blandningen med en elektrisk visp eller vispa för hand med en visptillsats.
TIPS:.
På samma sätt kan du vispa vispgrädden från matlagningsgrädden.
Mängden gelatin som tillsätts blir naturligtvis mindre på grund av den högre fetthalten i grädden (11 till 15%).
För 350 ml matlagningsgrädde räcker det med 1,5 tesked gelatin i pulverform.
Det andra receptet för vispad mjölk vispad grädde
Vi behöver:
500 ml helmjölk.
100 g smör.
Förfarande:
Häll mjölken i en kastrull och låt den koka upp.
Ta bort den från värmen och låt den svalna till rumstemperatur.
Skär smöret i små bitar och tillsätt det till den kylda mjölken.
Lägg mjölken och smöret i en mixer och vispa på hög hastighet i ca 3-4 minuter tills det bildas vispgrädde.
Häll den vispade grädden i en skål och täck med folie.
Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar för att stelna.