Det presenteras ofta i samma linje med mjölk och mörk choklad.Men han förtjänar det inte nödvändigtvis.Det är en vit choklad, vars sammansättning lämnar mycket utrymme för eftertanke.Vi rekommenderar varför du bör stå framför denna ”delikatess” på utkik..
Vit choklad är en specifik typ av choklad som skiljer sig från sina traditionella motsvarigheter – av mjölk och mörk choklad – skiljer sig i frånvaro av kakaomassa.Den skapades i början av 1900-talet.århundradet och blev snabbt populär för sin krämiga konsistens och delikata smak.Men det handlade inte bara om smak.Vid 3020-taletårhundradet rasade den ekonomiska krisen, så alternativ till dyr kakaomassa söktes.Därför blandades billigt kakaosmör med socker och mjölk.Till denna dag är det inte nödvändigtvis ett hälsosamt val.
Viktig sammansättning
Om du gillar denna vita delikatess måste du vara uppmärksam på dess sammansättning.Dessa choklad innehåller ofta en försumbar mängd hälsosamma kakaonibs, som är grundingrediensen i annan choklad.Dessutom finns det ingen anledning att leta efter någonting i form av riktig mjölk i dem.Vit choklad tillverkas huvudsakligen av vasslepulver, emulgeringsmedel (sojalecitin), mjölkfett, kakaofett, skummjölkspulver och konstgjorda smakämnen.
Vad ska du se upp med?
Mjölkpulver är helt enkelt ett förtjockningsmedel som görs genom att förånga vatten från mjölk.Som ett resultat går värdefulla komponenter förlorade, särskilt vitamin B2 och B12, vitamin A, betakaroten och folsyra.Istället förvärvar den oxysteroler, som kan bidra till åderförkalkning och cancer.
Kakaosmör, som ger choklad sin gulaktiga färg och innehåller antioxidanter, ersätts ofta av skadliga hydrerade vegetabiliska fetter av tillverkare för att spara pengar.Trans