Idag är det många som förbiser kycklinghjärtan och anser dem snarare vara en sämre typ av kött.Men det är synd, för de är bokstavligen packade med näringsämnen och när du förbereder dem rätt är de också väldigt, väldigt goda.
Smakosze-portalen kom med ett recept för att tillaga kycklinghjärtan som bokstavligen slår rekord.Extremt välsmakande och utsökt mat!
Varför äta kycklinghjärtan regelbundet?
Kycklinghjärtan är billiga och rika på värdefulla näringsämnen..
Trots sin höga järnhalt och låga kalorivärde är de inte särskilt populära i köket. .
Vi kommer att ge dig råd om hur du inkluderar dem i din kost så att de blir välsmakande.
Varför är det värt att äta kycklinghjärta? .
Människans kost får inte sakna produkter som tillhandahåller element som är nödvändiga för korrekt funktion..
En av dem är järn, som stöder immun- och nervsystemets korrekta funktion och ansvarar för korrekt transport av syre i kroppen.
Kycklinghjärtan i 100 g innehåller upp till 6 mg av detta element..
De är också en stor källa till fosfor (177 mg) och kalium (176 mg).
Den nämnda portionen innehåller även magnesium (15 mg), kalcium (12 mg) och zink (6,6 mg).
Kycklinghjärtan innehåller värdefulla vitaminer och proteiner..
I dessa smulor hittar vi främst vitaminer från B-gruppen, de flesta kommer att vara vitamin B3 (4,88 mg) och B5 (2,56 mg).
Vi hittar även där askorbinsyra, dvs vitamin C (3,28 mg).
Kycklinghjärtan innehåller också 16 g protein per 100 g produkt och endast 9,33 g fett.
Dessutom är endast 2,66 g ohälsosamt mättat fett.
Du hittar bara 136 mg kolesterol här.
Det kommer också att vara viktigt att genom att konsumera den nämnda portionen kommer vi att ge endast 153 kcal.
För att förbereda kycklinghjärtan behöver vi:
500 g fågelhjärtan.
2 ägg.
vanligt mjöl för beläggning.
vegetabilisk olja för stekning.
mald svartpeppar.
salt
1 tsk paprika.
1/2 tsk varm peppar.
1 tsk torkad vitlök.
Förfarande:
Fjäderfähjärtan rensas genom att skära av deras övre, fibrösa del.Vi skär dem så att de ligger platt och rengör de blodiga delarna inuti.
Lägg hjärtan på köksbänken, täck med folie och knacka ur.
Bryt äggen i en skål och vispa med en gaffel.
Lägg de slagna hjärtan i en separat skål.
Salta, peppra och blanda med äggblandningen.
Ställ åt sidan en stund och förbered en tallrik med mjöl för överdragning.
Belägg hjärtan i mjöl och stek i väl uppvärmd olja i två minuter på varje sida tills de är gyllene.
Stek hjärtan i omgångar.
Vi ser till att inte överfulla pannan.
Lägg de stekta hjärtan på en pappershandduk för att ta bort överflödig olja.
Serveras med sås eller sallad och potatismos.
Vi önskar dig god aptit!