HomeTips för hemmetVill du ha mjukt och färskt bröd under lång tid? Du måste...

Vill du ha mjukt och färskt bröd under lång tid? Du måste förvara det på fel sätt

Hur väl du förvarar ditt bröd avgör om det håller sig fräscht länge.Att slänga bröd är ett stort problem och du bör göra allt du kan för att minska det.Därför lönar det sig att veta var det bästa stället att förvara bröd är.Det verkar självklart, men misstag händer.

Under varmt väder fungerar hemmaköket annorlunda.För det första är tunga och stekta livsmedel inte populära.För det andra är korrekt matförvaring en stor utmaning.I varmt väder förstörs många livsmedel, vissnar och förlorar sina värdefulla egenskaper snabbare.Förvarar du också bröd i kylen?

Det beror på

Var du ska förvara ditt bröd för att det inte ska torka ut snabbt&#8230.På sommaren verkar kylskåpet vara en bättre plats än brödlådan.Och det är inte ett dåligt sätt att tänka.Under ’normala’ förhållanden rekommenderas inte kylning, eftersom brödet vid låga temperaturer torkar ut snabbare, hårdnar och blir osmakligt.Men när temperaturen i köket är hög &#8211 mer än 25 °C – då är det bättre att lägga brödet på en sval plats, dvs. i kylskåpet.

Det beror på temperaturen

Vid varmt väder kan du byta ut brödmaskinen mot ett kylskåp.Då kommer brödet inte att mögla och behåller sin smak längre.Glöm dock inte att förbereda brödet på rätt sätt, t.ex.Packa in limpan eller rullarna i aluminiumfolie eller hushållspapper.Kylskåpet är särskilt användbart under varma och fuktiga dagar.Det finns en typ av bröd som alltid kan förvaras i kylskåpet.Det är rostat bröd.

Endast utan folie

Behandla dock kylskåpet som en tillfällig plats för bröd.När sommardagarna är uthärdliga temperaturmässigt, och även under andra årstider, kommer han att ha det mycket bättre i en brödpåse eller i en linne- eller bomullspåse.En plastpåse är alltid det sämsta valet.Det finns inget luftflöde i den, vilket leder till att fukt byggs upp.Det är idealiska förhållanden för mögel, som snabbt förökar sig.I stället för plastpåsar är det bättre att använda papperspåsar som tillåter luftcirkulation.Den bästa temperaturen för bröd är 18-22 °C och en torr plats.

Brödlåda eller påse?

Brödlådan är den mest uppenbara platsen för bröd

Erik
Erik
Hej, jag heter Erik, och jag har över 10 års erfarenhet inom stålkonstruktion och montering. Min passion för hållbara och effektiva lösningar driver mig att ständigt förbättra våra tjänster på Ziggma Industriservice AB. Genom dessa artiklar delar jag med mig av insikter och tips för att hjälpa dig förstå vår bransch bättre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Det mest effektiva sättet att slå en FEBER SNABBT!

Effektiva kämpar mot feber finns också i naturen och att hitta dem på apoteket borde inte vara något problem.Du kan använda dessa huskurer som...

Denna citronglass har blivit en absolut HIT: Det enklaste receptet någonsin!

Vi erbjuder dig ett recept på världens mest utsökta citronglass som bara tar 5 minuter att tillaga.En favoritgodis för alla åldrar som är perfekt...

Ibland bör du sätta en disksvamp i mikron

Många av oss använder svampar för att diska dagligen, men få inser de faror som detta oansenliga verktyg kan utgöra om det inte...

Använder du en mikrofiberduk? Undvik 3 platser som eld.Fatala konsekvenser

2024-09-04 (Foto: Privatarkiv). Mikrofiberdukar är ett viktigt och något 'magiskt' rengöringsverktyg för hushållen.Anses av många vara multifunktionell och klarar av att hantera vilket lager...

Senaste kommentarerna