Hur väl du förvarar ditt bröd avgör om det håller sig fräscht länge.Att slänga bröd är ett stort problem och du bör göra allt du kan för att minska det.Därför lönar det sig att veta var det bästa stället att förvara bröd är.Det verkar självklart, men misstag händer.
Under varmt väder fungerar hemmaköket annorlunda.För det första är tunga och stekta livsmedel inte populära.För det andra är korrekt matförvaring en stor utmaning.I varmt väder förstörs många livsmedel, vissnar och förlorar sina värdefulla egenskaper snabbare.Förvarar du också bröd i kylen?
Det beror på
Var du ska förvara ditt bröd för att det inte ska torka ut snabbt….På sommaren verkar kylskåpet vara en bättre plats än brödlådan.Och det är inte ett dåligt sätt att tänka.Under ’normala’ förhållanden rekommenderas inte kylning, eftersom brödet vid låga temperaturer torkar ut snabbare, hårdnar och blir osmakligt.Men när temperaturen i köket är hög – mer än 25 °C – då är det bättre att lägga brödet på en sval plats, dvs. i kylskåpet.
Det beror på temperaturen
Vid varmt väder kan du byta ut brödmaskinen mot ett kylskåp.Då kommer brödet inte att mögla och behåller sin smak längre.Glöm dock inte att förbereda brödet på rätt sätt, t.ex.Packa in limpan eller rullarna i aluminiumfolie eller hushållspapper.Kylskåpet är särskilt användbart under varma och fuktiga dagar.Det finns en typ av bröd som alltid kan förvaras i kylskåpet.Det är rostat bröd.
Endast utan folie
Behandla dock kylskåpet som en tillfällig plats för bröd.När sommardagarna är uthärdliga temperaturmässigt, och även under andra årstider, kommer han att ha det mycket bättre i en brödpåse eller i en linne- eller bomullspåse.En plastpåse är alltid det sämsta valet.Det finns inget luftflöde i den, vilket leder till att fukt byggs upp.Det är idealiska förhållanden för mögel, som snabbt förökar sig.I stället för plastpåsar är det bättre att använda papperspåsar som tillåter luftcirkulation.Den bästa temperaturen för bröd är 18-22 °C och en torr plats.
Brödlåda eller påse?
Brödlådan är den mest uppenbara platsen för bröd