Ett gott och snabbt recept som verkligen vem som helst kan göra.
Prova med aprikoser eller persikor, det är jättegott.
Behöver:
200 ml yoghurt.
5 ägg.
200 g socker.
220 g vanligt mjöl.
1 påse vaniljsocker.
salt.
6 aprikoser eller 3 persikor.
100 ml olja.
sked med bakpulver.
2 matskedar citronsaft.
För strössel:.
kokosnötter.
pulveriserat socker.
Valfritt:.
Chokladfrosting.
Frukt (helst säsongens färska):
Aprikoser.
Persikor.
jordgubbar.
hallon.
blåbär.
Du kan också använda frysta eller kompottade frukter.
Tillvägagångssätt:
Rengör frukten och skär i tärningar.
Vispa äggulorna med yoghurt, olja, bakpulver, citronsaft och vaniljsocker..
Vispa till en jämn blandning.
Vispa socker och äggvitor till styv snö.
Detta blandas sedan försiktigt med ägguleblandningen.
Rör till sist ner 200 g siktat mjöl så att degen får en fluffig konsistens.
Rulla fruktkuberna i det resterande mjölet.
Förvärm ugnen till 180 grader.
Förbered en bakplåt 20 x 30 cm, lägg på bakelsen och fördela frukten ovanpå bakelsen.
Baka i 35 minuter.
Till sist strö över florsocker.
Om du vill göra bubblan ännu bättre kan du strö över strimlad kokosnöt eller toppa den med chokladfrosting .
Vi önskar dig en god smak! :-).